Mutatjuk, mi történik ma a parlamentben

2023. nov 30. 7:43
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Ma tárgyalják a Mi Hazánk részéről benyújtott két, a választásokkal kapcsolatos előterjesztést is / Fotó: MTI/Kovács Attila

Ma tárgyalják a Mi Hazánk részéről benyújtott két, a választásokkal kapcsolatos előterjesztést is / Fotó: MTI/Kovács Attila

Rendkívüli ülést tart a kormánypárti képviselők kezdeményezésére csütörtökön az országgyűlés, amely egyebek mellett egyes választási törvények módosítását is megtárgyalja.

A parlamenti honlapon olvasható napirendi javaslat szerint az ülés 12 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik – írta az MTI.

Vita lesz az Állami Számvevőszék 2022-es szakmai tevékenységéről, az intézmény működéséről és gazdálkodásáról szóló beszámolóról és az annak elfogadását javasló országgyűlési határozati javaslatról.

Rendkívüli parlamenti ülést hívott össze a Fidesz két sürgős napirendi pont miatt

Rendkívüli parlamenti ülést hívott össze a Fidesz két sürgős napirendi pont miatt

Tárgyalja az országgyűlés Mi Hazánk képviselői által benyújtott két, a választásokkal kapcsolatos előterjesztést is.

„Az igazságosabb és arányosabb önkormányzati választások érdekében egyes választási tárgyú törvények módosításáról” szóló javaslat alapján már a jövő évi önkormányzati választáson visszatérnének Budapesten a 2014 előtti szabályozáshoz, és nem a kerületi polgármesterek kerülnének be a Fővárosi Közgyűlésbe, hanem 32, listán választott képviselő.

Az országgyűlési választási rendszer arányosabbá tételéről szóló határozati javaslattal az országgyűlés felkérné a kormányt, hogy 2024. január 31-ig nyújtson be törvényjavaslatot, amelyben biztosítja, hogy a parlamenti választásokon a jelölőszervezetek listán elért eredményük arányában kapjanak mandátumot úgy, hogy az elnyert helyeik számát csökkentik az egyéni jelöltek mandátumainak számával.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

parlament

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

parlament Országgyűlés választási törvény