Háború

Zelenszkij felesége könnyek között kért további segítséget az amerikaiaktól

A közvélemény-kutatások szerint az amerikaiak egyre inkább úgy vélik, hogy az ország túl sok pénzt küldött Ukrajnának.

2023.12.10 06:52ma.hu

Olena Zelenszkaja, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége szombaton a brit médiában jelent meg, hogy figyelmeztesse az amerikaiakat, ne "unják meg" a katonai segélyek küldését.

"Tényleg szükségünk van a segítségre" - mondta az ukrán first lady a BBC-nek adott, csütörtökön felvett interjúban. "Egyszerűen fogalmazva, nem fáradhatunk bele ebbe a helyzetbe, mert ha belefáradunk, meghalunk".

Az interjút egy nappal azután sugározták, hogy az amerikai kongresszus lelőtte az országnak szánt 60 milliárd dollár értékű katonai segélyt. Az Egyesült Államok 2022 februárja óta eddig 113 milliárd dollárnyi támogatást küldött Ukrajnának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.